Hapkido

Hapkido er en moderne koreansk kampkunst som ble grunnlagt og systematisert i årene etter andre verdenskrig, og slutten på den japanske okkupasjonen av Korea.

Hapkido kan kategoriseres som en stilart i jujutsu-familien, og baserer sin forsvarsstrategi mer på å bevege seg ut av banen til et angrep gjennom effektivt fotarbeid og bevegelse, enn på å blokkere angrepet direkte. Hapkido jobber i tillegg mye i sirkler for å maksimalisere egen kraft og for å gjøre det vanskelig for motstander å møte kraft med kraft.

Det handler mye om å nøytralisere sin motstanders angrep ved å endre retning på den kraften motstander legger i angrepet, legge til sin egen kraft, og deretter benytte denne kombinerte kraften til å mønstre et effektivt motangrep.

Hapkido er generelt kjent som en relativt «hard» stilart når det gjelder utførelse av offensive teknikker, og motsetning til den mer kjente koreanske kampsporten taekwondo fokuserer hapkido i sine slag og spark mer på å generere ødeleggende kraft og på å treffe vitale områder, enn på å generere størst mulig hurtighet.